Бережна турбота трав про вашого малюка з самого народження

Лікування травами - це дуже давнє мистецтво, відомості про який дійшли до наших днів у документально зафіксованому вигляді. Відомо, що при археологічних розкопках були знайдені свідчення того, що ще в Месопотамії лікували хворих за допомогою трав, це було шість тисяч років тому. Найперші офіційні дані про лікуванні травами йдуть з Китаю - приблизно з 2700 року до нашої ери. Хоча існують і інші згадки про чудодійні рослинах, що йдуть також з Китаю, але вони датуються більш ранніми роками. Рослини використовували також і в стародавньому Єгипті, але не тільки в медицині, а ще в кулінарії і косметиці.


Про те, що трави використовувалися для лікування хвороб, йдеться ще й в Старому Завіті. Повинно бути, ви чули і про «Аюрведу» - східно-індійську лікувальну філософію, що означає «Наука про життя»? Саме ця філософія здебільшого і вплинула на поширення по всьому світу траволікування, так як в цій філософії трави використовують у лікувальних цілях вже кілька тисячоліть. До наших днів збереглися деякі медичні книги «Аюрведи», які були офіційно визнані сучасною наукою як медичні підручники, незважаючи на те що вони були написані 3500 років тому.

В Європі перше дослідження по застосуванню трав в лікувальних цілях було проведено в першому столітті нашої ери грецьким лікарем на ім'я Діоскорид. А ось індіанці в Америці знали про лікувальну силу трав задовго до того, як це зрозуміли європейці, деяку частину своїх знань вони передали першопрохідникам. Аж до початку нашого століття, поки відбувався розвиток і становлення науки фармакології, всі лікарські засоби в світі готувалися виключно з використанням рослин. Найбільш шанованими людьми в містах і селах вважалися ті, хто добре розбирався в рослинах і вмів з їх допомогою лікувати людей.

У минулому люди лікувалися не тільки чаями, приготованими з трав, а й також маслами, мазями, настоянками, екстрактами, припарками, все це могли готувати збирачі трав, в перекладі на сучасну мову - лікарі. Саме їх вміння готувати ліки з рослин стало так званим прабатьком сучасних медикаментів, які нині коштують великих грошей. Наприклад, дигіталіс, який використовують для лікування серцевої аритмії, був заснований на наперстянці. Речовини, синтезовані з кори білої верби, містяться у всім відомому і широко застосовується аспирине. Теофедрин і ефедрин містяться у величезній кількості патентованих лікарських засобів, їх витягують з ефедри, якої ще п'ять тисяч років тому лікували застуду і грип в Китаї. В даний час існує велика кількість синтезованих ліків.

Безумовно, всі ми дуже вдячні нашим сучасним фармацевтам, так як вони винайшли велику кількість лікарських засобів, завдяки яким ми можемо швидко вилікуватися від серйозних захворювань, які в минулому приводили до летального результату. У цих ліках зібрані точні дози необхідних речовин, які допомагають при тієї чи іншої хвороби. Однак у кожного лікарського препарату існують і побічні дії, з цієї причини наші старі добрі рослини досі не втрачають своєї привабливості. Особливо це стосується того моменту, коли хвороба тільки починає розвиватися і для того, щоб від неї позбутися, нам необхідно м'яке, але дієвий засіб без побічних ефектів.

ВІТАМІН D – ВІТАМІН СОНЦЯ, МОЛОДОСТІ ТА ЖИТТЯ!

ВІТАМІН D – ВІТАМІН СОНЦЯ, МОЛОДОСТІ ТА ЖИТТЯ!

Біломаг допоможе зміцнити нерви та пам'ять!

Ми зараз з вами переживаємо тяжкий період, тому час від часу можемо відчувати нервове напруження, стрес, втрату концентрації, роздратованість та послаблення пам'яті!

Магній+В6 Медівіт - Баланс із собою

Магній та Вітамін В6 в організмі людини без перебільшення можна назвати життєво важливими елементами, так як вони беруть активну участь у обміні речовин, і без них ми, за великим рахунком, існувати не можемо

 

Дивитися все